Vrouwen beter in recessie dan mannen

Posted by on Sep 22nd, 2011 and filed under CARRIÈRE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Afbeelding 2Twee jaar geleden startte ondernemer Roxanne Rivera met het interviewen van vijftig vrouwen in door mannen gedomineerde sectoren (zoals ze dat zelf zegt): academici, wiskundigen, politici, ingenieurs. Want volgens de auteur kunnen vrouwen beter omgaan met de recessie dan mannen.

Rivera, zelf oprichter van een bouwbedrijf met een omzet van 13 miljoen dollar, schreef aan de hand van de interviews het boek There’s No Crying in Business: How Women Can Succeed In Male-Dominated Industries. En ze kwam tot daarbij tot interessante conclusies.Bijvoorbeeld dat vrouwen altijd harder hebben moeten werken om de mannelijke collega’s in te kunnen halen en dat vrouwen daar nu de vruchten van plukken. Ze hebben daardoor meer uiteindelijk meer vaardigheden om het in moeilijkere tijden beter te doen.

Daarnaast is netwerken van belang tijdens een recessie, omdat relaties juist in crisistijd nuttig blijken. En dat netwerken, dat kunnen vrouwen ook volgens deze interviews erg goed. Een andere conclusie van Rivera is dat vrouwen meer naar oplossingen zoeken – dat leek ons toch meer een mannelijke eigenschap – en optimistischer zijn. De grootste tip van Rivera: denk en handel niet als een man, maar houd je vast aan je eigen kwaliteiten.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery