Vrouwen doen te weinig voor eigen pensioen

Posted by on Feb 14th, 2011 and filed under GELD. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3000883956_1e15b95584Mannen zijn meer met hun pensioen bezig dan vrouwen. Dit blijkt uit een studie van de Royal Bank of Canada. In het onderzoek komt naar voren dat 21 procent van de mannen nog niet spaart voor pensioen, tegen 31 procent van vrouwen.

44 procent van de mannen spaart (33 procent vrouwen) en 23 procent steekt geld beleggingsfondsen (16 procent vrouwen). Lee Anne Davies, hoofd van de afdeling Pensioenstrategieën van de RBC, verklaart het verschil door te wijzen op de neiging van vrouwen zich op korte termijn-behoeften te richten – vaak verzorging van zichzelf en anderen. Mannen kijken meer vooruit en verdiepen zich meer in hun financiële toekomst.

Elsbeth Bouwman van Eve & Co beaamt op de website van LloydsLadies (van Delta Lloyd) dat vrouwen inderdaad op een andere manier naar geld kijken, maar dat ze de toekomst daarbij juist niet vergeten.

“Ze zijn gericht op de samenhang van dingen. Vrouwen denken aan de verschillende zaken in de toekomst. ‘Mijn kinderen moeten straks nog studeren, ooit wil ik op sabbatical’. Lees verder

Een aardige wake-up call is ook te vinden op Vrouwenpensioen.nl. Vul voor de grap eens de pensioencalculator in, rechtsboven.

Beeld: hikingartist

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery