Vrouwen komen schijnbaar niet buiten

Posted by on Jan 7th, 2015 and filed under LEIDERSCHAP. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

admin-ajaxEr zijn nog te weinig vrouwen werkzaam in hoge financiële posities, vindt adviesbureau Oliver Wyman op basis van onderzoek onder meer dan zestig vrouwen (en een paar mannen) in hoge functies in de financiële sector. Ook werden zo’n duizend potentials in de sector geïnterviewd.
Opleiding, ambities en gebrek aan coaching dwarsbomen de carrières van vrouwen, aldus de onderzoekers. Maar de cultuur in de financiële sector is nog steeds het grootste probleem, menen de respondenten.

“Er is te veel nadruk op de ambitie van vrouwen en te weinig aandacht voor het maken van structurele veranderingen in de bedrijfscultuur”, zegt Marijo Bos, voorzitter van vrouwennetwerk PWN.

Volgens Chris Sullivan, groepsdirecteur bij RBS, ligt het aan mannen. Ook meent hij dat vrouwen niet buiten de deur komen. “Het klassieke voorbeeld is dat de mannen zakendoen in de kroeg. Ze ontmoeten hun leveranciers, collega’s en zakelijke contacten op bepaalde plaatsen en tijden die niet altijd geschikt zijn voor vrouwen. Dat hebben zo handig geregeld voor zichzelf, maar vrouwen worden hierdoor uitgesloten.”

Uit onderstaande staatje blijkt dat vrouwen vooral in hoge HR en andere staf functies zitten, maar weinig werkelijk de touwtjes in handen hebben bij een financiële organisatie.

Share

Comments are closed

Photo Gallery