Vrouwen kunnen prima onderhandelen

Posted by on Jun 4th, 2013 and filed under GELD, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Hanneke Houtzagers vertrok eind 2012 na slechts zeven weken als bestuurder bij ZuidZorg. Reden van haar vertrek: verschil van mening over de uitvoering van haar werk. Als dank kreeg ze 152.000 euro mee aan ontslagvergoeding. Dit blijkt uit het jaarverslag van de organisatie, zo meldt Skipr (website voor voor beslissers in de zorg).

Wanneer onderhandel je handig en wanneer wordt het graaien?

Gaat het om graaien of leren vrouwen gewoon steeds beter onderhandelen? Kijk naar de ophef over de bedragen die secretaris-generaal van Amnesty International Irene Khan en adjunct secretaris-generaal Kate Gilmore van Amnesty International ontvingen bij hun vertrek.
Het ging om respectievelijk 593.000 en 361.400 euro op basis van de arbeidsvoorwaarden die ze hebben bedongen bij hun aantreden (of gewoon aangeboden hebben gekregen). Een hoop geld ineens voor medewerkers van een goed doel dat collecteert onder het algemene publiek. In het geval van Houtzagers gaat het om een publiek gefinancierde organisatie.

Vrouwen kunnen prima onderhandelen, blijkt maar weer eens. Althans, het ligt niet aan het vrouw-zijn dat vrouwen soms beroerder onderhandelen dan mannen. Net zo goed dat het niet typisch mannelijk is om goed te onderhandelen. De een onderhandelt gewoon beter dan de ander. Vrouwen en mannen die zich te kort voelen gedaan, doen er goed aan om te observeren wat succesvolle onderhandelaars doet slagen, en daarvan te leren. Kijk hier en hier voor tips.

Beeld: Tax Credits

Follow CEO_ME on Twitter

CEO me! Handboek voor ambitieuze vrouwen – en mannen (3e druk alweer!)

“Knappe prestatie” en “niet het zoveelste boek over topvrouwen te zijn, maar juist een boek over ménsen” (Management Team)

“De auteurs hebben smeuïge verhalen boven water gekregen” en “onderhoudend en adviezen genoeg in dit boek”(NRC)

Benieuwd naar de persoonlijke inzichten, verhalen en beste carrièreadviezen van Nederlandse topmannen en topvrouwen?
Laat onder meer Jan Kalff, Mirjam Sijmons (ANWB), Pauline van der Meer Mohr (Erasmus), Karel Vuursteen en Caroline Princen (ABN Amro) je meenemen naar hun werkkamers en kijk de kunst af voor de tocht naar een topfunctie.

Bestel hier het boek. We berekenen binnen Nederland geen verzendkosten. Nieuwsgierig naar het verhaal achter CEO me? De schrijvers zijn te boeken voor (interactieve) lezingen. Stuur een mail naar sales@ceome.nl.

Share

Leave a Reply

Photo Gallery