Vrouwen verbergen interesse in bèta

Posted by on Aug 18th, 2011 and filed under (ON)GEHOORD, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Vrouwen veinzen desinteresse in wiskunde, wetenschap en techniek zodra ze op zoek gaan naar een man. Is niet sexy, denken ze. Dit bericht de populair-wetenschappelijke site Faqt.nl op basis van onderzoek aan de Amerikaanse universiteit van Buffalo dat in de septembereditie van Personality and Social Psychology Bulletin wordt gepubliceerd.

De afgelopen dertig jaar hebben vrouwen een enorme opmars gemaakt in de wetenschap. Tegenwoordig studeren meer vrouwen af dan mannen. Ze hebben vaak hogere cijfers en ze zijn minder gemakzuchtig bij onderzoek. Als vrouwen als onderzoeker gaan werken, dan verdienen ze aanvankelijk ook meer dan mannen.

Maar dan is het ineens afgelopen. Mannen beginnen aan een grote inhaalrace en vrouwen gaan in meerderheid part-time werken. Ook in de wetenschap. Waarom?

Aan de universiteit van Buffalo is een onderzoek gedaan naar die vraag. Een van de bekende antwoorden is natuurlijk dat vrouwen kinderen krijgen. Maar er is meer. Zo vinden vrouwen zichzelf niet sexy als ze zich te veel met wiskunde en techniek bezig houden. Deze reactie wordt niet waargenomen bij mannen of vrouwen die sociale wetenschappen studeren.

De fabrikant van Barbie wist niet hoe snel hij deze editie van de bimbopop moest terugtrekken: ‘Math class is tough’, was de boodschap van het plastic wichtje.

Lees verder over het onderzoek hier. CEOme.nl berichtte eerder ook over vrouwen en wiskunde en rekenonderwijs.

Beeld: © Dmitriy CherevkoDreamstime.com

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery