Vrouwen zijn de grootste seksisten

Posted by on Jan 19th, 2011 and filed under OPINIE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Femke Halsema, winnaar van de Vrouwen in de Media Award 2010

Femke Halsema, winnaar van de Vrouwen in de Media Award 2010

In NRC Next trekt Lisette Thooft de zaken recht: niet alleen mannen vertonen seksistische trekjes, vrouwen weten er ook wel raad mee. In haar opiniestuk geeft Thooft veel voorbeelden en argumenten op het seksuele vlak.

Maar seksisme gaat verder dan seks: het staat voor beoordeling op basis van sekse. En dat gebeurt overal (en is van alle tijden). Wat mij de laatste jaren opvalt, is dat vrouwen zich veel meer (kunnen) permiteren dan mannen – vanuit een vermeende slachtofferrol is dat je kennelijk gegund.

Was de vrolijke ophef over het ‘kontje’ van Wouter Bos net zo vrolijk geweest als het kontje een vrouwelijke politicus toebehoorde?

Femke Halsema vertelde vorig jaar met een grimlach dat ze Balkenende een ‘knietje’ had gegeven als hij tegen haar had gezegd dat ze lief keek. Opzij eiste indertijd excuses van Balkenende. In hetzelfde tijdschrift vertelde Halsema eerder dat ze graag flirt met mannen om het debat te ontregelen.

Hoe zou dit hele verhaal over komen als Halsema een man was geweest?

Is het nog van deze tijd om mannen met ‘gelijke munt’ terug te betalen. Nee toch? Not done is not done, dat geldt voor mannen en vrouwen.

Mail je reactie naar redactie[at]ceome.nl.

Beeld: Anne Helmond

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery