Wie moeten er in je netwerk zitten?

Posted by on Jul 8th, 2011 and filed under COMMUNICEREN, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Een goed netwerk is belangrijk voor zowel topmannen als topvrouwen. Het is overbodig om daar voor alle borrels af te struinen en bij de gekste feesten op te draven.

Zorg dat je een relevant, uniseks netwerk opbouwt en koestert, van mensen die je zelf hebt uitgekozen. Forbes Woman laat zien welke tien types in ieder geval daar bij horen:

1. De Mentor: deze is al waar jij wilt zijn, is inspirerend, wijs, ervaren, kan jou goed evalueren.

2. De Coach: kan onafhankelijk advies bieden, denkt mee op cruciale momenten

3. De Concullega: werkt in hetzelfde veld als jij, weet dus wat er speelt, kan je informeren over wat gaande is, handig als je een nieuw idee hebt.

4. De Trendsetter: iemand die altijd op de hoogte is van het nieuwste van het nieuwste

5. De Bruggenbouwer: deze heeft een goed gevuld telefoonboekje, belt of mailt je direct als er wat nieuws is, is innovatief in het verbinden van verschillende mensen.

6. De Idealist: met deze kun je je dromen dromen, brainstormen, fantaseren, heeft geen oordeel.

7. De Realist: omdat je nummer 6 in je inner circle hebt, heb je ook deze nummer 7 nodig, iemand die wel oordeelt en weet wat wel en niet kan en daar kritisch over doorvraagt.

8. De Visionair: lijkt op De Idealist, maar denkt plannen nog verder uit in mogelijkheden, is inspirerend en motiverend.

9. De Partner: met deze deel je alles, de voor- en de nadelen, de mee- en de tegenvallers, deze weet ook alles van je en deelt zijn of haar zaken ook met jou.

10. De Wanna-Be: deze heeft jou weer nodig om verder te komen, deze coach jij weer en dat is ook voor jezelf heel verhelderend: wie het goed aan een ander kan uitleggen, heeft het goed tussen de oren zitten.

Beeld: ScoRDS, Flickr

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery