World Economic Forum stelt quotum in

Posted by on Jan 19th, 2011 and filed under POLITIEK, RECENT. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

WEF Davos 2010

WEF Davos 2010

Voor de komende bijeenkomst in Davos, op 26 januari, eisen de organisatoren van het World Economic Forum dat de deelnemers meer vrouwen afvaardigen, dit bericht Reuters na een gesprek met Saadia Zahidi, één van de auteurs van een rapport van het WEF over de achterstand van vrouwen in het bedrijfsleven wereldwijd.

De internationale organisatie die wetenschappers, economische en politieke leiders samenbrengt, ‘eist’ dat per delegatie van vijf afgevaardigden van bedrijven en organisaties, minstens één vrouw meekomt. Het WEF telt zo’n 100 delegaties.

WEF Istanbul 2008

WEF Istanbul 2008

Minder dan 3 procent van Fortune Global 500 CEO’s zijn vrouw, slechts 15 procent van de ministers en volksvertegenwoordigers zijn vrouw en er zijn wereldwijd niet eens 20 vrouwelijke presidenten en premiers, aldus Zahidi.

Het aandeel vrouwelijke deelnemers aan het jaarlijkse WEF blijft steken op 15 procent. Dat kan beter. Wat ook beter kan is het aandeel vrouwen in de organisatie van het WEF zelf.  Er zit geen enkele vrouw in het bestuur en slechts twee van de twaalf directeuren is vrouw.

Beeld: WEF

Follow CEO_ME on Twitter

Share

Leave a Reply

Photo Gallery